Äitienpäivää odotellessa

6.5.2014

Mikä on dominaisen mitta? Mitta kuvaa yleensä jonkin asian suuruutta. Dominaisen mittana voisi toimia vaikkapa äänialan laajuus, eläytymiskyky, äänenvoimakkuus ja esiintymisjännitys. Rajoitutaan tällä kertaa näin äitienpäivän kynnyksellä kuitenkin konkreettisiin mittoihin ja siihen, miten mittojen muuttuminen on vaikuttanut muutaman dominaisen konserttivalmistautumiseen.

Kuten aiemmista blogeista olette jo lukeneet, laulajistamme kaksi on saanut tänä vuonna vauvan. Synnytyksen jälkeen naisen kroppa ei palaudu ihan hetkessä entisiin mittoihin, joten mittatilausasujen teettäminen on pitänyt jättää hyvin lähelle konserttia. Omalla kohdallani on kyseessä päinvastainen tilanne, eli vatsanympärykseni kasvaa tasaisesti syksyä kohti. Näissä ”muuttuvat mitat” -asuissa olemme turvautuneet Tampereen seudun ammattiopiston Oppitikkiin, koska konserttiasut valmistaneet vaatetuslinjan opiskelijat ovat ehtineet jo siirtyä työharjoitteluun. Nähtäväksi jää, kuinka lähelle konserttia viimeiset asuviilaukset osaltamme menevät.

 

Äitinä oman lapsen kehityksen ja iloisten touhujen seuraaminen on jotain elämystä suurempaa. Voi sitä riemua näin keväällä, kun vaatteet vähenevät eikä ulkona palellu. Tuo riemu tarttuu väistämättä myös itselle. Välillä kuitenkin tekee hyvää irtautua koti- ja työarjesta, ja onneksi viikoittaiset lauluharjoitukset vievät ajatukset aivan eri maailmaan. Vaikka olisi kuinka väsynyt päivän toimista ja lyhyiksi jääneistä yöunista, niin laulaessa kaikki väsymys kaikkoaa, ja itsestä saa irti enemmän kuin olisi kotoa lähtiessä kuvitellut saavansa. Kotiväkikin on huomannut sen poikkeuksellisen positiivisuuden, joka tiistai-illan harkkojen jälkeen itsestä huokuu ulospäin. Tämän voinevat allekirjoittaa myös hekin dominaiset, joilla ei ole kotona yöunia häiritseviä tekijöitä.

 

Lähestyvä äitienpäivä saattaa aiheuttaa paineita siitä, pitäisikö puolisoa tai omaa äitiä muistaa muutenkin kuin kortilla. Vinkkinä voimme kertoa, että nyt on hyvä tilaisuus antaa äitienpäiväksi lahja, jollaista saaja ei ole taatusti ennen saanut: nimittäin lippu Dominutzin Tässä, hetkessä -konserttiin. Tietysti, mikä olisikaan vielä parempaa kuin että lipun saaja voisi nauttia konserttielämyksestä rakkaiden läheisten kanssa. Älä siis jätä itseäsikään ilman lippua. Mikäli äitienpäivä syystä tai toisesta ei kosketa juuri sinua, voit piristää omaa ja ystäväsi kevättä kuuntelemalla suomalaista poppia konsertissamme. Lämpimästi tervetuloa Tampere-talon Pieneen saliin perjantaina 23.5. kello 19.

 

Merja

 

Palaa blogin pääsivulle