Panokset kovenee – konsertti lähenee

15.4.2014

Mitä pidemmälle huhtikuu etenee ja mitä kovemmin toukokuu alkaa kolkutella ovella, sitä konkreettisemmaksi konserttimme on tullut.

Maaliskuun lopulla kävimme jälleen laululeireilemässä Hervannan vapaa-aikakeskuksessa. Lauantai alkoi nyt jo tuttuun tapaan pilateksella, jolla saatiin mukavasti lämmiteltyä kroppaa. Varsinainen laulu-urakka käytiin lauluopettaja Heidi Kiviharjun johdolla. Tällä kertaa oli työn alla vain yksi kevään konsertin lauluista, mutta toki saimme koulutusta muutenkin poppisoundin vahvistamiseen ja ylipäätään biisien kokonaisuuksien luomiseen.
Niinpä, kiinnittääkö enemmän huomiota äänenvoimakkuusmerkintöihin vai siihen, millainen tunnelma missäkin kohtaa kappaletta on. Myös kappaleen esitysnopeudella on merkityksensä.

Sunnuntaina jatkoimme leireilyä keskenämme. Tämän päivän teemana oli käydä läpi esiintymisasetelmia. Asetelmilla saamme mukavaa vaihtelua ”peruskuoropönötykseen” – vaikka  emmehän me muutenkaan sellaista harrasta. Samalla pohdimme jokaiseen kappaleeseen tunnelman ja ”tunnussanan”, joka tukee tulkintaa. Miltäpä kuulostaa esimerkiksi ”Turhautunut West Side Story” tai ”Päättämätön kakkunainen”?

Huhtikuun alussa pääsimme ensimmäistä kertaa harjoittelemaan Tampere-talolle. Kun astelimme pienen salin lavalle, tuntui todellakin, että se paljon puhuttu ja kaukaisuudessa häämöttävä konsertti on ihan oikeasti tulossa ja loppujen lopuksi aika piankin!
Harjoitukset kuvattiin myös videolle –  kiitos Järvisen Heikille avusta. Videolta oli hyvä käydä läpi, mitä jokaisen pitää vielä ottaa huomioon esiintymisessä. Vaikka lavalla luulikin liikkuvansa ja eläytyvänsä paljon, videolla tuskin huomasi edes puntin heiluvan... Siis paljon, paljon lisää eläytymistä! Onneksi pääsemme kevään aikana harjoittelemaan lisää isommalle lavalle. Vakiharjoittelupaikkamme Amurin koulun (nyk. FISTA) luokkahuoneet käyvät jo hieman ahtaiksi.

Vaikka kevään konsertti onkin tällä hetkellä päätähtäimemme, pohdimme jo täyttä päätä tulevaisuutta. Kevätkokousta varten olimme jo etukäteen pohtineet, mitä syksystä eteenpäin tekisimme. Hurjasti Dominaisilla oli ideoita, mutta lisää otetaan teiltäkin, rakkaat lukijat, vastaan, esimerkiksi mahdollisista yhteistyöprojekteista ja kuorovierailuista puolin ja toisin!

Saimme jälleen lisää vahvistuksia Dominutzin juniorikaartiin, kun kakkossopraano Hanna sai suloisen vauvan. Dominaiset onnittelevat koko perhettä!


Marianne

 

Palaa blogin pääsivulle