Lauluryhmän ohjelmisto – miten kaikki saa alkunsa?

23.2.2014

Helmikuussa ei tänä talvena juuri hiihdellä, vaan paahdetaan eteenpäin vuorotellen loskassa ja vuorotellen asfaltti näkyen, jo lähes keväisessä säässä. Domi-naistenkin ajatukset ovat jo toukokuussa ja tulevassa konsertissa. Konsertin ensiaskeleet otettiin keväällä 2012, kun Dominutz päätti uuden ohjelmiston teemaksi suomalaisen pop- ja rock-musiikin.

Uuden ohjelmiston valinta on lauluryhmässä demokraattinen päätös, joka syntyy muutaman vaiheen kautta. Useimmiten ensin pidetään viihtyisät illanistujaiset, jonka pääroolissa ovat tietysti herkulliset nyyttärituomiset. Oheistuotteena myös ”brainstormataan” ja ”kreataan” uusia ideoita kuhunkin ajankohtaiseen ja tulossa olevaan asiaan.

Kun viime vuosina olemme miettineet uusia musiikillisia teemoja, ilmaan on heitelty sellaisia ehdokkaita kuin etno, 60-luku ja linnut. Dominutz laulamassa Lokkia… hmm no, ehkä ei ihan vielä. Kotimainen pop & rock -teemaan päädyttiin lähes yksimielisellä päätöksellä. Unelma ja pikaisesti myös päätös Tampere-talon konsertista syntyi teeman valinnan jälkeen.

Ohjelmistoa uuden teeman alle lähdettiin kasaamaan edelleen koko porukan voimin. Kukin laulaja sai ehdottaa omia lempikappaleitaan 80-luvulta tähän päivään. Näistä ehdotuksista Dominutzin ohjelmistoryhmä kokosi monipuolisen kokonaisuuden, jossa näkyy uudemman suomalaisen pop-musiikin kirjo Neljästä Ruususta Eriniin. Laulujen joukosta jokainen laulaja ja kuulija voi löytää oman suosikkinsa. Kaikki kappaleet ovat omia, ihania teoksiaan, ja lempilaulun kunnia vaihtelee viikoittain laululta toiselle. Tämän laulajan lemppari on tällä hetkellä Laura Närhen melankoliapisteisiin osuva Mä annan sut pois.

80-luku ja rokkaavimmat kappaleet jäivät lopulta pois ohjelmistosta. Kotiteollisuutta konsertissa sentään kuullaan – versiona, joka varmasti nostaa kylmät väreet kuulijoiden iholle.

Konsertin järjestelyt ovat täydessä vauhdissa, kun h-hetkeen on tänään aikaa tasan 3 kuukautta: konsertin mainosjuliste on nyt valmis ja liput ovat jo myynnissä. Olemme saamassa todennäköisesti konserttiin myös upean oheisesiintyjän, siitä lisää myöhemmin!

Hohtavaa helmikuun loppua!

Sanna

 

Palaa blogin pääsivulle