Juhlavuoteen valmistautuminen

30.3.2016

Kuva (c) Heikki Järvinen

Dominutz täyttää kuluvana vuonna pyöreät 10 vuotta ja meininki on sen mukainen. Harjoituskausi on kiivaana meneillään ja marraskuussa Pakkahuoneella täräytetään ilmoille juhlakonsertti, josta ei kannata jäädä paitsi!

Kymmenen vuoden aikana Dominutzissa on tapahtunut (paljon) muutoksia niin laulajien riveissä kuin ohjelmistossakin. Juhlavuoden kunniaksi on marraskuun konserttiin koottu kattaus kaikenlaista vuosien varrelta. Mukana on uutta ja vanhaa sekä omaa ja lainattua. Lavalla saatetaan nähdä myös esiintyjiä nykyisen kokoonpanon ulkopuolelta. Kannattaa siis pitää silmät ja korvat auki vuoden edetessä! Facebookissa ja nettisivujen blogissa tullaan valottamaan juhlavuoden kuulumisia tasaisin väliajoin.

Juhlavuoden valmistelu on konkretisoinut taas kerran Dominaisille, kuinka paljon työtä tarvitaan kaiken kokoon saamiseksi. Viimeisimpänä ovat puhututtaneet nettisivut ja niiden päivitystarve. Ennen juuri toteutettuja päivityksiä on tarvittu yllättävän paljon työtunteja. Yksi on kirjoittanut blogia, toinen suunnitellut tekstejä, kolmas käynyt läpi valokuvia kriittisellä otteella ja jokainen laulaja on velvoitettu hoitamaan oma osuutensa uusista stemmaesittelyistä. Ja onhan toki tarvittu ne työmyyrät, jotka ovat tehneet varsinaiset päivitykset nettiin! Koko konserttia ajatellen listalla ovat vielä esimerkiksi koreografiat, lopulliset biisivalinnat, hyvien kouluttajien rekrytointi syksyksi, mainonnan ulkoasu, vaatetusasiat, mediayhteydet ja uskallanpa väittää, että kymmenet muut asiat. Joskus kaiken onnistuminen on kiinni silkasta tuurista, joskus ihan oikeasta taidosta. Aina tarvitaan joka tapauksessa asialleen omistautuneita ihmisiä ja rippunen luovaa hulluutta. Näitä ominaisuuksia meillä onneksi riittää!

Nyt kannattaa kipaista nettisivuillemme fiilistelemään osittain uudistunutta ilmettä ja tutustumaan syksyllä mukaan loikanneisiin laulajiin. Saattaa meistä pidempään laulaneistakin tulla esiin uusia asioita. Vai tiesitkö ennalta, että esimerkiksi allekirjoittanut on kohtalaisen hurahtanut käsitöiden tekemiseen?

Jaana