Keikkaa pukkasi

24.8.2016

(c) Emilia Siltanen

Dominutzilla on ollut melkoisen kiireinen keikkakesä. Mukaan on mahtunut sekä esiintymisiä yksityistilaisuuksissa että kaikille avoimia ilmaisia kesäkeikkoja.

Heinäkuussa kävimme laulamassa kaksilla syntymäpäivillä sekä ristiäisissä. 25.7. esiinnyimme Laikunlavalla Tampereen kaupungin puistokonserttien puitteissa. Ulkona laulamisessa on aina omat haasteensa, mutta yleisön mukaan hyvin kuului myös takariviin. Saimme kehuja svengaavasta keikasta ja raikkaista sovituksista. Erään katsojan mukaan Dominutzilla on oma tunnistettava tyylinsä ja uudet biisit solahtivat saumattomasti vanhojen joukkoon. Uusista biiseistä kehuja saivat erityisesti Vastaranta ja Tallinnan lautta.

12.8. esiinnyimme Terassi&katukeittiö Rillingissä. Poutainen kesäilta oli houkutellut paikalle noin parisenkymmentä katsojaa ja monet Hämeenpuiston läpi kulkevat jäivät kuuntelemaan ohi mennessään. Liikenteen melu haittasi hieman laulamista, sillä muita oli välillä vaikea kuulla. Yleisö ja Rillingin henkilökunta kuitenkin selvästi piti kuulemastaan. Keikan jälkeen nautiskelimme vielä Rillingin herkullisesta ruuasta.

14.8. Dominutz oli toista kertaa mukana Hämeenpuiston puistofiestassa, jossa meillä oli tällä kertaa myös oma ständi. Ihmisiä oli liikkeellä todella paljon ja sääkin suosi ainakin vielä aamupäivästä. Konserttilippuarvontaan saimmekin lähes 200 vastausta! Itse keikka Hämeenpuiston pohjoislavalla sujui jo napakalla Dominutz-rutiinilla. Saimme varmasti paljon lisää näkyvyyttä ja uusia faneja. Osa tulikin heti keikan jälkeen käymään ständillämme osallistumassa kilpailuun.

18.8. Vierailimme Helsingissä, jossa osallistuimme Dominutzille jo perinteeksi muodostuneeseen Art goes Kapakan kuorojen kierrokseen. Esiintymispaikkoina olivat Helsingin keskustassa sijaitsevat Kitty´s Public House sekä Manala. Sateisesta säästä huolimatta ihmisiä oli mukavasti liikkeellä ja saimme molemmissa paikoissa oikein hyvän vastaanoton. Pääsimme myös mainostamaan tulevaa Pakkahuoneen keikkaa ja kenties saimme muutaman helsinkiläisfaninkin houkuteltua marraskuussa Tampereelle.

Kesäkeikkojen myötä monet biiseistä sujuvat jo varmuudella ja saimme taas paljon hyvää harjoitusta esiintymiseenkin. Tekemistä on kuitenkin vielä paljon ennen 10-vuotiskonserttia, mutta ennenkin on kyllä saatu kaikki ajoissa hoidettua. Viikottaiset harjoitukset ovat alkaneet todenteolla ja syksyllä on tiedossa myös kaksi laululeiriä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin Dominutzin omalla tunnistettavalla tyylillä. Loppuun vielä erään kesäkeikan yleisössä olleen varttuneemman parivaljakon keskustelusta kuultu ote: ”Mikäs kuoro tämä olikaan? Ai joku Domino-kuoro? Ja ihan omiaan laulavat, eihän niillä ole edes johtajaa!”

 

Anni