Keikkoja ja comebackeja

14.10.2019

Kuva (c) Heikki Järvinen

Normaalisti Dominutz on pitänyt kesällä taukoa, mutta tänä kesänä keikkailimme parissa perhejuhlassa tuplakvartetilla. Harjoituksiimme on reilun vuoden ajan sisältynyt pienryhmälaulua, joka tukee pienemmissä tilaisuuksissa esiintymistä.

Esiintymiset kesän juhlissa olivat ihania kokemuksia ja iloksemme saamme tehdä keikkaa vastaavissa tilaisuuksissa myös syksyllä. On hienoa olla hetken aikaa osa toisen ihmisen tärkeää hetkeä ja tuoda juhliin tunnelmaa. Viime kesän juhlissa oli tunteita liikutuksesta hersyvään nauruun. Osallistuipa osa vieraista analysoimaan kappaleiden sanoituksiakin! Syksyn aikana pääsemme laulamaan Tampereen Tuomiokirkon Hääyön pareille. Olemme todella innoissamme saadessamme osallistua heidän juhliinsa ja omalta osaltamme tehdä juhlasta erityisen. Musiikki on tärkeä osa vihkitilaisuutta, oli kyseessä suuri tai pieni tilaisuus.

Itselleni tämä syksy Dominutzin riveissä on merkittävä virstanpylväs. Elokuussa tuli tasan 10 vuotta täyteen Dominaisena. Vaikka olin elämän kiireiden vuoksi tauolla välillä, niin olen toistaiseksi Dominutzin pitkäaikaisin laulaja. Vuosien varrella laulajat ovat vaihtuneet elämäntilanteiden muuttuessa. Keväällä Elina jäi laulajana riveistä pois. Läksiäislahjana saimme pari hienoa sovitusta. Elina on vuosien varrella sovittanut meille lukuisia biisejä ja säveltänyt ensimmäiset Dominutzin omat biisit. Sävellysten ja sovitusten myötä Elina elää vahvasti mukana Dominutzin keikoilla jatkossakin. Tänä syksynä toivotimme myös Kattikselle haikein mielin myötätuulta opiskeluihin ulkomailla. Dominutzin riveihin voi kuitenkin aina myös palata. Itse olen ensimmäinen comebackin tehnyt laulaja. Ilokseni voin kertoa, että enää en kuitenkaan ole ainoa, koska vahvuuteemme palasi ihana Tiina Sahakari, joka saa nyt kokeilla siipiään alttostemmassa. Lisäksi saimme uutena laulajana mukaan supermusikaalisen Riinan.

Syyskausi alkoi vauhdikkaasti Helsingissä järjestettävällä Art goes Kapakka -tapahtuman Kuorojen kierroksella, johon osallistuimme viidettä kertaa. Nämä reissut ovat ennen kaikkea virkistäytymistä, yhdessäoloa ja uusia kokemuksia. Uusia kokemuksia Dominutz suunnittelee jo kovasti seuraavaa toimintavuotta ajatellen. Tästä kuitenkin lisää lähempänä. Nyt keskitymme uusien kappaleiden harjoitteluun, pienryhmälaulamiseen ja keikkailuun.

 

-Tiina