Laululeirien ihanuus ja vaikeus & äitienpäiväterveiset

6.5.2016

Kuva: iStock Dominutz toivottaa kuplivaa äitienpäivää kaikille äideille <3

Kuudentoista naisen aikataulujen yhteensovittaminen ei ole kovin helppo tehtävä, sillä jokaisella meillä on lauluharrastuksen lisäksi perhettä, töitä ja lukuisia muita menoja kalentereihimme sovittuina. Sunnuntaina vietetään äitienpäivää, joka on juhlapäivä myös monelle meistä dominaisista. Porukassamme on kahdeksan äitiä ja yhteenlaskettuna meillä on kolmetoista lasta, vauvasta teini-ikäisiin.

P.S. Dominutz toivottaa onnellista äitienpäivää kaikille äideille!
P.P.S. Lauantaina 21.5. klo 20 Tampereella Bar Bertelin lavalla kajahtaa Dominutzin keikka :)

 

Laululeirien ihanuus ja vaikeus

Kuudentoista naisen aikataulujen yhteensovittaminen ei ole kovin helppo tehtävä, sillä jokaisella meillä on lauluharrastuksen lisäksi perhettä, töitä ja lukuisia muita menoja kalentereihimme sovittuina. Kun kaikille sopivaa yhteistä leiriviikonloppua ei löytynyt, päätimme tehdä kompromissiratkaisun, eli pitää viikonlopun laulutreenit kahtena huhtikuisena sunnuntaina.

3.4. teimme pitkän äänenavauksen impro- ja resonaatioharjoitusten avulla. Ryhmänä löysimme alkuun yhteisen sävelen, jonka puolestaan hukkasimme, kun Elina M. harjoitutti meitä Amazing Grace-lauluharjoituksella. Lauloimme kahdessa ryhmässä toisiamme tarkasti kuunnellen: toisella ryhmällä oli silmät kiinni, ja yritimme pysyä toisen ryhmän mukana kun sävellajia nostettiin ja laskettiin. Harjoitus aiheutti valtaisia naurukohtauksia - nuotin vieressä kun laulettiin. Loppupäivä käytiin läpi 25.11.2016 Pakkahuoneella edessä häämöttävää 10-vuotiskonsertin ohjelmistoa. Konserttiin tulevia lauluja ovat esimerkiksi: Tallinnan lautta (Kerkko Koskinen Kollektiivi), Tämän taivaan alla (Kotiteollisuus) sekä Domipotpuri, joka on läpileikkaus ohjelmistostamme vuosien varrelta.

17.4. olimme kutsuneet Johanna Lanton harjoituttamaan meitä, sillä Dominutzissa päätökset tehdään kollektiivisesti, eikä meillä ole taiteellista johtajaa. Musiikkipedagogi Johanna on toiminut jo vuodesta 2006 lähtien Teekkarikuoron johtajana, ja meidänkin riveistä löytyy vanhoja kuorolaisia, jotka tiesivät kuinka meidän porukasta saadaan enemmän tehoa irti kuoronjohdon ammattilaisen avulla. Tällä kertaa konsertin laulujen teemana olivat tarkkuus, fraseeraus, nyanssit, pitkät linjat, solistin tukeminen, hengityspaikkojen tarkistus ja oikean vireen ylläpitäminen. Haastetta siis riitti, mutta harjoitukset nauhoitettiin ja niitä jälkeenpäin kuunneltaessa muutos oli hämmästyttävä - laulut alkoivat olla jo miltei esityskunnossa ja muutaman kerran tuli tippa silmäkulmaan, etenkin meidän Elina Majurin sävellyksistä Uunisaari ja Veljet, jotka on tehty Anni Sinnemäen sanoituksiin :)

 

Äitienpäiväterveiset

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää, joka on juhlapäivä myös monelle meistä dominaisista. Kuudentoista laulajan porukassamme on kahdeksan äitiä ja yhteenlaskettuna meillä on kolmetoista lasta, vauvasta teini-ikäisiin. Uusin lisäys Dominutzin äitiporukkaan on kakkossopraanomme Sanna, joka sai esikoisensa äskettäin.

Pikkulasten äitinä yövalvomiset ja univaje ovat arkipäivää. Muilta domi-äideiltä saatu vertaistuki auttaa jaksamaan, kun huonosti nukutun yön jälkeen on lauluharjoituksissakin vähän pihalla. Eikä vertaistuki suinkaan rajoitu pelkästään äitiyteen. Vaikka meillä on erilaisia elämäntilanteita, olemme kuitenkin aika yhtenäinen ja samanhenkinen porukka. Vuosien varrella Dominutzin laulajien elämään on mahtunut niin iloja kuin surujakin, mutta aina voi luottaa toisten dominaisten tukeen. Huumorintajummekin menee hyvin yksiin. Ainakin tiistai-harkoissamme nauru raikaa - laulun lomassa.

Vielä äitiyteen liittyen kerrottakoon, että Dominutzilla on ollut jo useampia vuosia katkeamattomana jatkunut raskaana olevien ketju. Kun edellinen odottaja on viimeisillään, on seuraava jo valmiina paljastamaan vauvauutisensa. Tälläkin hetkellä yksi meistä on raskaana ja laskettu aika on loppuvuodesta. Mutta emme vielä paljasta kuka laulajistamme on kyseessä ;)

P.S. Dominutz toivottaa onnellista äitienpäivää kaikille äideille!

P.P.S. Lauantaina 21.5. klo 20 Tampereella Bar Bertelin lavalla kajahtaa Dominutzin keikka

 

Aurinkoisin terkuin Anni ja Elisa