Siitä se ajatus lähti

17.11.2019

Kuva (c) Jaana Niemi

Viime aikoina on sosiaalisessa mediassa tullut selväksi, että Dominutz on löytänyt itselleen taiteellisen johtajan. Monia kuulijoita on saattanut kuitenkin mietityttää, mitä se käytännössä tarkoittaa. Onko meistä nyt tulossa niin sanottu tavallinen kuoro, joka seuraa johtajaa kuin hai laivaa? Onko demokraattinen päätöksenteko häviämässä ja toimintatavat muuttumassa jollakin tavalla? Päätimme hieman avata ajatuksiamme yleisölle.

Aluksi idea taiteellisesta johtajasta tuli yksittäisenä mainintana laulajien joukosta eikä sillä hetkellä johtanut sen suurempiin suunnitelmiin. Ajan kuluessa ajatus nousi kuitenkin aina uudelleen ja uudelleen esiin eri yhteyksissä. Kuluneen vuoden kesällä oli tunne, että olemme jotenkin jääneet polkemaan paikoillemme. Porukassa on paljon taitoa, mutta se ei vain kaikki tule esiin. Tuli tunne, että tarvitsisimme jonkun, joka osaisi kannustaa kaiken taitomme käyttöön. Jonkun, joka saisi meidät venyttämään osaamistamme vielä pidemmälle, jonkun joka saisi meidät ylittämään itsemme. Kaipasimme uutta pontta niin äänelliseen osaamiseen, esiintymiseen kuin tulkintaan. Kaipasimme jotakin, mihin tarvitaan avuksi ammattilaista meidän taitavien harrastajien lisäksi.

Taiteellisen johtajan tulo tulee muuttamaan lopulta aika vähän toimintaamme. Niin ainakin olemme tässä vaiheessa suunnitelleet. Esiinnymme edelleen ilman johtajaa ja meillä pysyy oma ote asioihin. Tähänkin saakka toimineet taustaryhmät jatkavat toimintaansa. Valitsemme itse oman ohjelmistomme ja suunnan, jonne haluamme kulkea. Nyt jokainen laulaja saa kuitenkin aiempaa enemmän keskittyä kaikkein olennaisimpaan eli laulamiseen. Voimme huoletta siirtää vastuuta kappaleiden harjoituttamisesta osaaviin käsiin, vaikka viimeinen päätös jokaisen kappaleen esittämistavasta säilyy itsellämme. Olemme tällä hetkellä todella innoissamme tulevista tuulista!

Tervetuloa mukaan, Jani Laaksonen!

Ohjelmistoryhmä ja Markkinointiryhmä