Syksyn tuulet puhaltavat

8.8.2015

(c) Marianne Ilola

Kesäisten säiden vihdoin helliessä ovat syksyn tuulet alkaneet jo puhaltaa Dominutzin joukossa. Olemme joutuneet tilanteeseen, jossa etsimme neljää uutta laulajaa joukkoomme. Ikävä alkaa jo painaa, vaikka suurin osa laulutaipaleensa päättävistä ihanista ihmisistä on vielä mukana elokuun alkupuolen keikoilla. Miten me tällaiseen tilanteeseen jouduimme?

Dominaiset ovat perinteisesti todella sitoutuneita ja monista asioista innostuvia persoonia. Harjoituksista ja yhteisestä ajanvietosta ei naurua puutu ja välillä kuljetaan tunneskaalan laidasta toiseen. Pisimmillään laulututtavuudet ovat jo monien vuosien mittaisia ja porukka onkin hitsautunut tiiviisti yhteen, vaikka matkan varrella väkeä on tasaisesti vaihtunut. Lopettamispäätös ei ole varmasti ollut kenellekään laulajista helppo. Se on huokunut lähetetyistä sähköpostiviesteistä ja keskusteluista, joita asian tiimoilta on käyty.

Elämäntilanteet kuitenkin muuttuvat ajan kuluessa ja esimerkiksi perhe pitää laittaa tärkeysjärjestyksessä laulamisen edelle. Oma ja perheen jaksaminen sekä arjen sujuminen ovat tietenkin edellytyksiä sille, että harrastaminen voi tuoda enemmän energiaa kuin viedä sitä. Joskus intohimoinen harrastaminen voi myös kääntyä itseään vastaan, jos mieltä painaa huoli muista arjen asioista. Itseään on kuunneltava herkällä korvalla.

Mutta miksi niin moni teki lopettamispäätöksen juuri nyt? Vahvan sitoutumisen kannalta tämä ajankohta oli luontainen hetki kunkin miettiä omaa paikkaansa ryhmässä. Monta hienoa tavoitetta on saavutettu tällä porukalla ja nyt ollaan suuntaamassa kohti uusia tuulia. Mikään projekti ei varsinaisesti ole kesken ja juhlavuoden suunnittelu ja siihen valmistautuminen alkavat vasta syksyllä oikein urakalla. Nyt lähtöpäätöksen saattoi tehdä varmalla mielellä esimerkiksi ilman pelkoa, että jättää muut pulaan keskeneräisten projektien kanssa. Uusilla laulajilla on myös mahtava tilanne astua mukaan joukkoon, kun tulevaa suunnitellaan ja ryhmällä on aikaa hioutua rauhassa yhteen seuraavaa suurta tavoitetta varten.

Tuhannet kiitokset Tiina, Hanna, Tiina ja Anna yhteisistä vuosista Dominutzissa! Teitä elämän tuulet kuljettavat nyt eteenpäin, mutta jokainen on jättänyt oman jälkensä ryhmään. Dominutz odottaa innolla ja positiivisella jännityksellä millaisia ihmisiä tuuli tuo tullessaan meidän joukkoomme! Nyt on oiva tilaisuus hakea ryhmään mukaan, jos tavoitteellinen laulaminen ja itsensä kehittäminen kiinnostavat! Tsekkaa siis hakuilmoitus ja toimi, jos sydämesi sanoo niin!

Jaana