Uusi vuosi, uudet kujeet

1.1.2017

Kuva (c) Harri Pakkala

Vuoden vaihduttua on hyvä aika katsoa eteenpäin, mutta myös summata mennyttä vuotta. Mitä kaikkea tuli tehtyä ja mitä mahtaa uusi vuosi tuoda tullessaan?

Vuosi 2016 oli Dominutzille työntäyteinen ja tapahtumarikas vuosi. Kymmenenvuotisjuhlavuoden huippu, marraskuinen juhlakonsertti, oli mielessä koko vuoden ajan. Työtunteja niin harjoittelun kuin asioiden järjestelyn osalta kertyi huima määrä. Tämän työn tuloksena pääsimme viettämään hienon illan Pakkahuoneen lavalla. Kiitos siitä kuuluu kaikille ryhmäläisille, meitä auttaneille ihmisille sekä tietysti yleisölle.

Juhlakonsertin lisäksi vuoteen mahtui kuitenkin muutakin. Keikkailimme useaan otteeseen pienissä yksityistilaisuuksissa sekä vaihtelevantyyppisissä julkisissa tapahtumissa. Kesäkaudella meidät pääsi näkemään monta kertaa puistoissa, kadunvarsilla ja ravintoloissa. Kävimme myös yllätyskeikalla eräissä polttareissa sekä teimme vähitellen perinteeksi muodostuneen reissun Helsinkiin Art goes Kapakka -tapahtuman Kuorojen kierrokselle. Dominutzin naisten elämässä tapahtui myös paljon viime vuoden aikana. Mainittakoon esimerkkinä, että kolmeen perheeseen syntyi lapsi, pääsimme onnittelemaan lauluilla yhtä kaunista morsianta ja kaksi laulajistamme osallistui ryhmän toimintaan syksyn ajan Jyväskylästä käsin.

Alkaneelle vuodelle on luvassa myös monenlaista isompaa ja pienempää asiaa. Vuoden aloittaa varsin tärkeä koitos, nimittäin koelaulut. Kuten monet ovat varmaan huomanneet, etsimme riveihimme uutta kakkosalttoa. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus tilanteesta. Rivimme ovat elämän eteen tuomien uusien haasteiden vuoksi jättäneet kaksi laulajaa. Toinen paikka ei kuitenkaan ole haettavana, sillä eräs entinen laulajamme tekee comebackin! Lienee ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu Dominutzissa. Laulajamuutosten lisäksi alkanut vuosi tuo tullessaan hieman pienempiä keikkoja ja esimerkiksi Tampereen Sävel -tapahtuman, jonka tiimoilta myös Dominutz näkyy ja kuuluu.

Vuoden vaihtuminen tarkoittaa myös vallan ja vastuun siirtymistä uusille ihmisille. Minä kiitän kuluneesta puheenjohtajavuodestani ja siirrän luottavaisin mielin vetovastuun stemmakaverini Emmin käsiin. Hauskana yksityiskohtana kerrottakoon, että Emmi tulee johtamaan hallitusta, jonka jokaisen jäsenen nimi alkaa E:llä!

Iloista ja onnellista vuotta 2017 kaikille!

Jaana