Dominutz - Kulisseista kuultua

Kulisseista kuultua -blogi perustettiin alun perin seuraamaan lauluryhmän valmistautumista tärkeään etappiin eli Tässä, hetkessä -konserttiin Tampere-talossa. Blogi jatkaa elämäänsä nyt Dominutzin kulissien takana. Kerromme kuulumisiamme ja kuvaamme, millaista on laulaa ryhmässämme. Blogissa tarinoimme taatusti muustakin kuin laulamisesta. Miten ohjelmisto muotoutuu? Millaisia vaiheita matkan varrelle osuu ennen konsertteja, ja miten fiilis nousee h-hetken lähestyessä? Miten iso rooli on puvustuksella tai valoilla?

Tervetuloa kulisseihin!

 

Lauluryhmä Dominutz
Lauluryhmä Dominutz
Kuva (c) Heikki Järvinen

Kulisseista kuultua

Hyvää Uutta Vuotta!

19.1.2020
Tai onhan tämä vuosi jo pitkällä. Helmikuu kolkuttelee ja ilmassa on harvinaisen aikaisin kevättä. Lauluryhmämme on palannut joulutauolta ja hioo jo täyttä höökää maaliskuisen keikan lauluja.

Siitä se ajatus lähti

17.11.2019
Viime aikoina on sosiaalisessa mediassa tullut selväksi, että Dominutz on löytänyt itselleen taiteellisen johtajan. Monia kuulijoita on saattanut kuitenkin mietityttää, mitä se käytännössä tarkoittaa. Onko meistä nyt tulossa niin sanottu tavallinen kuoro, joka seuraa johtajaa kuin hai laivaa? Onko demokraattinen päätöksenteko häviämässä ja toimintatavat muuttumassa jollakin tavalla? Päätimme hieman avata ajatuksiamme yleisölle.

Keikkoja ja comebackeja

14.10.2019
Normaalisti Dominutz on pitänyt kesällä taukoa, mutta tänä kesänä keikkailimme parissa perhejuhlassa tuplakvartetilla. Harjoituksiimme on reilun vuoden ajan sisältynyt pienryhmälaulua, joka tukee pienemmissä tilaisuuksissa esiintymistä.

Dominutzin kesäloma

14.7.2019
Mitä tapahtuu silloin, kun olemme kesälomalla normaaleista tiistaiharjoituksista? Hiljeneekö musiikki, loppuuko laulu? Sanotaanko kavereille heipat? No ei suinkaan!

Koelaulut à la Dominutz

13.8.2018
Kädet hikoaa, sydän hakkaa ja ääni värisee. Näin käy monesti Dominutzin koelauluissa, kun jännitys iskee kyntensä hakijaan. Kun pahin jännitys on selätetty, kuullaan onneksi aina myös iloista naurua ja nähdään hymyileviä kasvoja. Niin sen pitää ollakin!

Domivuosi 2017

15.3.2018
Dominutzin edellisestä blogikirjoituksesta on päässyt kulumaan aikaa reilu vuosi. Nyt alkuvuonna 2018 onkin palattava ajassa reilun vuoden takaisiin tunnelmiin. Viime vuoteen mahtui kaksi suurempaa tapahtumaa, jotka sävyttivät koko vuoden aikataulua ja harjoittelua. Ne olivat Tampereen Sävelen kuorokatselmus sekä äänitysprojekti.

Uusi vuosi, uudet kujeet

1.1.2017
Vuoden vaihduttua on hyvä aika katsoa eteenpäin, mutta myös summata mennyttä vuotta. Mitä kaikkea tuli tehtyä ja mitä mahtaa uusi vuosi tuoda tullessaan?

Viisi yötä konserttiin on...

20.11.2016
Tänään sunnuntaina oli viimeiset treenit ennen kenraalia! Keikka on ainakin osalla ainut asia, mitä pystyy enää ajattelemaan, ja tuntemukset vaihtelevat kauhusta ja paniikista helpotukseen ja intoon. Paikoitellen tuntuu myös haikealta, sillä keikan eteen on nähty paljon vaivaa pidemmän aikaa, ja tiedostaa jo nyt, että se aikoo olla nopeasti ohi. Uskoisin, että fiilikset ovat samat, kuin morsiusparilla hiukan ennen omia häitään.

Pintaa syvemmälle

25.10.2016
”Mitä siellä lauletaan?” Tämä on usein ensimmäinen kysymys mikä esitetään sen jälkeen, kun konserttipäivä on merkitty kalenteriin. Tai oikeastaan se on toinen kysymys. Ensimmäinen kysymys liittyy siihen mitä konserttiin laitetaan päälle, mutta ohjelmisto on listalla heti seuraavana.

Keikkaa pukkasi

24.8.2016
Dominutzilla on ollut melkoisen kiireinen keikkakesä. Mukaan on mahtunut sekä esiintymisiä yksityistilaisuuksissa että kaikille avoimia ilmaisia kesäkeikkoja.