Dominutz - Kulisseista kuultua

Kulisseista kuultua -blogi perustettiin alun perin seuraamaan lauluryhmän valmistautumista tärkeään etappiin eli Tässä, hetkessä -konserttiin Tampere-talossa. Blogi jatkaa elämäänsä nyt Dominutzin kulissien takana. Kerromme kuulumisiamme ja kuvaamme, millaista on laulaa ryhmässämme. Blogissa tarinoimme taatusti muustakin kuin laulamisesta. Miten ohjelmisto muotoutuu? Millaisia vaiheita matkan varrelle osuu ennen konsertteja, ja miten fiilis nousee h-hetken lähestyessä? Miten iso rooli on puvustuksella tai valoilla?

Tervetuloa kulisseihin!

 

Lauluryhmä Dominutz
Lauluryhmä Dominutz
Kuva (c) Heikki Järvinen

Kulisseista kuultua

Dominutzin kesäloma

14.7.2019
Mitä tapahtuu silloin, kun olemme kesälomalla normaaleista tiistaiharjoituksista? Hiljeneekö musiikki, loppuuko laulu? Sanotaanko kavereille heipat? No ei suinkaan!

Koelaulut à la Dominutz

13.8.2018
Kädet hikoaa, sydän hakkaa ja ääni värisee. Näin käy monesti Dominutzin koelauluissa, kun jännitys iskee kyntensä hakijaan. Kun pahin jännitys on selätetty, kuullaan onneksi aina myös iloista naurua ja nähdään hymyileviä kasvoja. Niin sen pitää ollakin!

Domivuosi 2017

15.3.2018
Dominutzin edellisestä blogikirjoituksesta on päässyt kulumaan aikaa reilu vuosi. Nyt alkuvuonna 2018 onkin palattava ajassa reilun vuoden takaisiin tunnelmiin. Viime vuoteen mahtui kaksi suurempaa tapahtumaa, jotka sävyttivät koko vuoden aikataulua ja harjoittelua. Ne olivat Tampereen Sävelen kuorokatselmus sekä äänitysprojekti.

Uusi vuosi, uudet kujeet

1.1.2017
Vuoden vaihduttua on hyvä aika katsoa eteenpäin, mutta myös summata mennyttä vuotta. Mitä kaikkea tuli tehtyä ja mitä mahtaa uusi vuosi tuoda tullessaan?

Viisi yötä konserttiin on...

20.11.2016
Tänään sunnuntaina oli viimeiset treenit ennen kenraalia! Keikka on ainakin osalla ainut asia, mitä pystyy enää ajattelemaan, ja tuntemukset vaihtelevat kauhusta ja paniikista helpotukseen ja intoon. Paikoitellen tuntuu myös haikealta, sillä keikan eteen on nähty paljon vaivaa pidemmän aikaa, ja tiedostaa jo nyt, että se aikoo olla nopeasti ohi. Uskoisin, että fiilikset ovat samat, kuin morsiusparilla hiukan ennen omia häitään.

Pintaa syvemmälle

25.10.2016
”Mitä siellä lauletaan?” Tämä on usein ensimmäinen kysymys mikä esitetään sen jälkeen, kun konserttipäivä on merkitty kalenteriin. Tai oikeastaan se on toinen kysymys. Ensimmäinen kysymys liittyy siihen mitä konserttiin laitetaan päälle, mutta ohjelmisto on listalla heti seuraavana.

Keikkaa pukkasi

24.8.2016
Dominutzilla on ollut melkoisen kiireinen keikkakesä. Mukaan on mahtunut sekä esiintymisiä yksityistilaisuuksissa että kaikille avoimia ilmaisia kesäkeikkoja.

Laululeirien ihanuus ja vaikeus & äitienpäiväterveiset

6.5.2016
Kuudentoista naisen aikataulujen yhteensovittaminen ei ole kovin helppo tehtävä, sillä jokaisella meillä on lauluharrastuksen lisäksi perhettä, töitä ja lukuisia muita menoja kalentereihimme sovittuina. Sunnuntaina vietetään äitienpäivää, joka on juhlapäivä myös monelle meistä dominaisista. Porukassamme on kahdeksan äitiä ja yhteenlaskettuna meillä on kolmetoista lasta, vauvasta teini-ikäisiin. P.S. Dominutz toivottaa onnellista äitienpäivää kaikille äideille! P.P.S. Lauantaina 21.5. klo 20 Tampereella Bar Bertelin lavalla kajahtaa Dominutzin keikka :)

Juhlavuoteen valmistautuminen

30.3.2016
Dominutz täyttää kuluvana vuonna pyöreät 10 vuotta ja meininki on sen mukainen. Harjoituskausi on kiivaana meneillään ja marraskuussa Pakkahuoneella täräytetään ilmoille juhlakonsertti, josta ei kannata jäädä paitsi!

Elävä, riemukas, pirskahteleva, mahtava

16.10.2015
Näillä sanoilla uudet Dominaisemme Anniina, Elina, Niina ja Sini kuvailevat lauluryhmäämme reilun kuukauden Domikokemuksella. Musiikkiharrastuksen säilyttäminen tai palauttaminen arkeen innostivat heidät laittamaan hakemukset koelauluihin. Dominutzissa heitä viehättivät erityisesti eläväinen esiintymistyyli, laatuseura ja se, että Dominutzissa jokaisella laulajalla on merkitystä ja jokaisen panosta tarvitaan. Palataanpa ajassa takaisin siihen hetkeen, jolloin me vanhat Dominaiset heidät ensimmäisen kerran tapasimme. Millaisia fiiliksiä itse kullakin oli?