Lauluryhmä

Tamperelainen Dominutz esittää pop- ja rockmusiikkia uudella otteella. Tämä kuudentoista naisen kokoonpano valloittaa yleisönsä kevyellä ja laadukkaalla a cappella -laulullaan. Biisit sovitetaan pääosin itse. Dominutzin laulajilla on monipuolinen musiikkitausta: suurin osa on laulanut useita vuosia erilaisissa kokoonpanoissa ja lisäksi porukasta löytyy eri instrumenttien osaajia.

Dominutz ei suostu lokeroitavaksi: se on löytänyt oman olemuksensa lauluyhtyeen ja kuoron väliltä. Kaikki ideat lähtevät laulajista itsestään. Vuoden 2020 alusta lähtien yhteissointia ja dynamiikkaa on hiottu yhdessä taiteellisen johtajan Jani Laaksosen kanssa.

 

- - - -

Me olemme Dominutz:

 

1-sopraano

Maija - Juoksuun hurahtanut musiikin rakastaja, jonka bravuuri on juustokakku mangokiilteellä.

Maarit - Helposti innostuva, aurinkoenergialla käyvä pilkunviilaaja, jonka elämässä musiikki kulkee mukana töissä ja vapaa-ajalla.

Marianne - Ope, joka laulamisen lisäksi rakastaa lukemista, neulomista ja Espanjaa.

Anni - Musiikkiperheen kasvatti, jonka pop/jazz-laulutunnit vaihtuivat stemmalauluun. Dominutzissa laulaminen tuo vaihtelua opettajan työn hektisyyteen ja lapsiperhearjen pyöritykseen.

Lauluryhmä Dominutz - Ykkössopraanot
Lauluryhmä Dominutz - Ykkössopraanot

2-sopraano

Sanna - Stemmalauluun rakastunut puheterapeutti, joka vapaa-ajallaan harjoittelee myös sovittamista ja sen lisäksi liikkuu mielellään kovaa. Tai ainakin heti taas, kun tuore perheenlisäys sen sallii.

Elina - Huonoja letkautuksia viljelevä neiti Jypinkylästä. Dominutz pelasti Elinan läheiset jatkuvalta hoilaamiselta. Vapaa-aika kuluu muuten herkkuja kokkailen ja ystävien seurasta nautiskellen.

Johanna - Englantinörtti, kääntäjä ja opas, joka kirii pian Imeldaakin kiinni kenkäkokoelmallaan.

Anniina - Musiikkiharrastuksen nelivuotiaana aloittanut kauppatieteiden maisteri, joka inspiroituu iloisesta yhdessä tekemisestä, auringosta, matkustamisesta ja tilannekomiikasta.

 

Lauluryhmä Dominutz - Kakkossopraanot
Lauluryhmä Dominutz - Kakkossopraanot

1-altto

Elina - Savosta kotoisin oleva diplomi-insinööri, jonka musiikki on pelastanut urheilulta. Mustan huumorin ja erikoisoluiden ystävä.

Merja - Kuorotaustainen Dominainen, jonka sydän sykkii teekkareille ja savolaisille. Dominutz tuo kaivattua vastapainoa hektiselle työlle ja perhe-elämälle.

Katriina - aka Kattis. Kotoisin Oulusta, mutta kotiutunut Tampereelle. Leviä Oulun murre vaan ei ole lähtenyt kulumallakaan. Laulamista olen harrastanut kuulemma taaperosta asti ja olin ilmoittanut äidilleni pikkulapsena: ”Äiti, minä haluan laulaa!” Olen ammatiltani klinikkaeläinhoitaja ja harrastan luonnonmukaista elämää sekä lautapelejä.

Tiina - Pitkän linjan Dominainen, joka tykkää organisoinnista - harvoin on vain yksi projekti työn alla. Koirat ovat erityisen rakkaita perheen lisäksi.

Lauluryhmä Dominutz - Ykkösaltot
Lauluryhmä Dominutz - Ykkösaltot

2-altto

Vera -  Oulussa musiikkiluokkien kuoroista ja musiikkilukion musikaaleista laulamisen kipinän saanut kakkosaltto Pälkäneeltä. Olen laulanut pienestä pitäen erilaisissa kuoroissa ja lauluporukoissa, puolet elämästäni oululaisessa musiikkiryhmä Amanissa. Laulamisesta en ole joutunut tinkimään perheen kasvaessakaan, vaan nytkin neljäs lapseni kulkee treeneissä mukana. Musiikin lisäksi pidän mm. salibandysta, luonnossa liikkumisesta ja valokuvaamisesta.

Anu - Ikiliikkuva ja puheliaisuuteen taipuvainen kakkosaltto, jonka ikuisina intohimoina maailmanmatkaaminen, latinalaiset tanssit ja Ben&Jerry's -jäätelö. Niin ja tietysti laulaminen!

Jaana - Pianonsoitolla musiikkiharrastuksensa lapsena aloittanut, mutta lauluun enemmän tykästynyt tyyppi. Erityisosaamiseen kuuluvat järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta vaativat puuhat, kuten yhdistystoiminta ja käsityöt. Jos en tiistaisin laulaisi muiden Dominaisten kanssa, löytäisit minut luultavasti mökkilaiturilta, marjametsästä, hiihtämästä tai neulomasta sukkia!

Emilia - Huumoria viljelevä, sarkasmiin erikoistunut nautiskelija alunperin Hollolasta. Liekö teinivuosien harrastus alttoviulun matalampien soundien parissa ollut alkusoitto nykyiseen alttoiluun Dominutzissa. Uskoo vahvasti että työskentely nuorten parissa auttaa pysymään ikuisesti nuorekkaana!

Lauluryhmä Dominutz - Kakkosaltot
Lauluryhmä Dominutz - Kakkosaltot