Lauluryhmä

Tamperelainen Dominutz esittää pop- ja rockmusiikkia uudella otteella. Tämä kuudentoista naisen kokoonpano valloittaa yleisönsä kevyellä ja laadukkaalla a cappella -laulullaan. Biisit sovitetaan pääosin itse. Viime vuosina ohjelmistoon on saatu myös 1. altto Elinan omia sävellyksiä.

Dominutz ei suostu lokeroitavaksi: se on löytänyt oman olemuksensa lauluyhtyeen ja kuoron väliltä. Ryhmällä ei ole johtajaa, vaan kaikki ideat lähtevät laulajista itsestään. Yhteissointia ja ohjelmistoa kehitetään yhdessä. Tähän tarvitaan rohkeutta ja luovaa hulluutta, jota Dominutzilta todellakin löytyy.

Dominutzin laulajilla on monipuolinen musiikkitausta: suurin osa on laulanut useita vuosia erilaisissa kokoonpanoissa ja lisäksi porukasta löytyy säveltäjää, sovittajaa, viulustia, huilistia, musikaaliosaajaa, tanssijaa sekä pop-yhtyeen solistia.

 


Me olemme Dominutz:

 

Lauluryhmä Dominutz
Lauluryhmä Dominutz - Ykkössopraanot
Kuva (c) Heikki Järvinen


1-sopraano

Anni - Musiikkiperheen kasvatti, jonka pop/jazz-laulutunnit vaihtuivat stemmalauluun. Dominutz tuo virkistävää vaihtelua kotiäidin arkeen.

Elli - Vannoutunut kuorolaulaja, joka kutsuu Dominutzia itsepintaisesti kuoroksi. Aiemmin vaikuttanut muun muassa Tampereen yliopiston laulajien, Harjun nuorten kuoron, Hämäläis-osakunnan laulajien ja Campanellan riveissä. 

Marianne - Ei tullut Mariannesta viulistia tai klassista laulajaa, vaikka molempia varten opiskeli. Tampereen musiikkiluokat ja Konservatorio loivat kuitenkin vankan pohjan ja rakkauden musiikkiin sekä kuorolauluun. Nykyään opena työskentelevä Marianne on hurahtanut matkailuun ja etenkin Espanjaan. 

Maija - Juoksuun hurahtanut musiikin rakastaja, jonka bravuuri on juustokakku mangokiilteellä.

2-sopraano

Sanna - Stemmalauluun rakastunut puheterapeutti, joka vapaa-ajallaan harjoittelee myös sovittamista ja sen lisäksi liikkuu mielellään kovaa. Tai ainakin heti taas, kun tuore perheenlisäys sen sallii.

Johanna - Englantinörtti, kääntäjä ja opas, joka kirii pian Imeldaakin kiinni kenkäkokoelmallaan.

Anniina - Musiikkiharrastuksen nelivuotiaana aloittanut kauppatieteiden maisteri, joka inspiroituu iloisesta yhdessä tekemisestä, auringosta, matkustamisesta ja tilannekomiikasta.

Elina - Huonoja letkautuksia viljelevä neiti Jypinkylästä. Dominutz pelasti Elinan läheiset jatkuvalta hoilaamiselta. Vapaa-aika kuluu muuten herkkuja kokkailen ja ystävien seurasta nautiskellen.

 

Lauluryhmä Dominutz
Lauluryhmä Dominutz - Kakkossopraanot
Kuva (c) Heikki Järvinen
Lauluryhmä Dominutz
Lauluryhmä Dominutz - Ykkösaltot
Kuva (c) Heikki Järvinen

1-altto

Elina - Savosta kotoisin oleva diplomi-insinööri, jonka musiikki on pelastanut urheilulta. Mustan huumorin ja erikoisoluiden ystävä.

Niina - Tutustui kuorolaulun saloihin ensimmäistä kertaa Teekkarikuorossa. Tämän liikunta-aktiivin viimeisin lajivalloitus on telemark, ja käsityöharrastuksen piirissä verhoilu vie mennessään. Esiintymisvarmuutta Niina on kerännyt humppaorkesteri Hanurin solistina. Joka viikkoinen kuoroharrastus on ihana irtiotto kolmen lapsen perhearjesta.

Merja - Kuorotaustainen Dominainen, jonka sydän sykkii teekkareille ja savolaisille. Puolet elämästäni olen viettänyt tiistai-illat laulaen, joten jos en olisi Dominutzin harkoissa, niin taatusti istuisin jossakin muussa lauluporukassa. Muut harrastukset tulevat ajankohtaisiksi siinä vaiheessa, kun en enää kelpaa lasteni leikkeihin.

Elisa - Viinien parissa työnsä ja vapaa-aikansa kuluttava ykkösaltto, jolta löytyy parinkymmenen vuoden kokemus erilaisista kuoroista, lauluryhmistä ja bändin taustalauluprojekteista. Kotoa löytyy mies ja muskarissa musisoiva poika, joka on äidin silmäterä. 

 

2-altto

Sini - Matematiikan opettaja ja Dominutzin kuopus, joka harrastaa musiikin lisäksi Bridge-korttipeliä.

Jaana - Pianonsoitolla musiikkiharrastuksensa lapsena aloittanut, mutta lauluun enemmän tykästynyt tyyppi. Erityisosaamiseen kuuluvat järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta vaativat puuhat, kuten yhdistystoiminta ja käsityöt. Jos en tiistaisin laulaisi muiden Dominaisten kanssa, löytäisit minut luultavasti mökkilaiturilta, marjametsästä, hiihtämästä tai neulomasta sukkia!

Anu - Ikiliikkuva ja puheliaisuuteen taipuvainen kakkosaltto, jonka ikuisina intohimoina maailmanmatkaaminen, latinalaiset tanssit ja Ben&Jerry's -jäätelö. Niin ja tietysti laulaminen!

Emilia - Huumoria viljelevä, sarkasmiin erikoistunut nautiskelija alunperin Hollolasta. Liekö teinivuosien harrastus alttoviulun matalampien soundien parissa ollut alkusoitto nykyiseen alttoiluun Dominutzissa. Uskoo vahvasti että työskentely nuorten parissa auttaa pysymään ikuisesti nuorekkaana!

Lauluryhmä Dominutz
Lauluryhmä Dominutz - Kakkosaltot
Kuva (c) Heikki Järvinen